A MealBuddyban minden receptet kedved szerint alakíthatsz. Nyiss meg egy receptet a Receptek lapról, ha szeretnéd szerkeszteni, az asztalodra szabni, vagy elkezdeni a főzést.
Recept szerkesztése
Koppints a Recept szerkesztése lehetőségre a név, az adagszám, az előkészítési és főzési idő, a nehézségi szint, a hozzávalók és a lépések módosításához. A lépéseket húzással új sorrendbe rendezheted. Ezenkívül a következőket is megteheted:
- Recept átnevezése, hogy olyan nevet adj neki, amiről könnyen felismered
- Saját megjegyzések hozzáadása a Megjegyzéseid részben, amelyeket csak te láthatsz
- Fotók hozzáadása vagy eltávolítása
- A Forrás megtekintése megnyitása, ha vissza szeretnél térni az eredeti oldalra vagy bejegyzésre
Adagszám módosítása
Használd a + és − gombokat, ha több vagy kevesebb emberre főznél. A hozzávalók mennyisége automatikusan igazodik az adagszámhoz.
Recept átalakítása Buddy-val
Vegán, gluténmentes, fehérjedúsabb, gyorsabb vagy olcsóbb ételt szeretnél? Koppints az Alakítsd át ezt a receptet gombra, és írásban vagy hanggal mondd el Buddy-nak, mit szeretnél. Buddy megmutatja a változtatásokat, mielőtt döntést hoznál. Ezután válaszd a következők egyikét:
- Mentés új receptként, hogy az eredeti változatlan maradjon
- Cseréld le ezt a receptet az eredeti frissítéséhez
Az átalakított recepteket „AI által átalakított” jelöléssel látjuk el. Ahhoz, hogy Buddy-t használd az átalakításhoz, engedélyezned kell az étrended megosztását Buddy-val (lásd: „Az étrended, allergiáid és amire Buddy emlékszik”).
Tápértékek és allergének
A receptek megjelenítik az egy adagra jutó kalóriát, fehérjét, szénhidrátot és zsírt. Ezek az értékek becslések. Ha megosztottad Buddy-val az allergiáidat vagy érzékenységeidet, a MealBuddy kiemeli az azonosított összetevőket. Súlyos allergia esetén mindig ellenőrizd magad is a hozzávalókat.
Főzési mód
Koppints a Kezdj el főzni gombra, hogy főzés közben lépésről lépésre kövesd a receptet.
Recept törlése
Koppints a Recept törlése gombra az eltávolításához. Ezzel a recept az összes listádról törlődik, beleértve a másokkal megosztott listákat is. Ha egyszerre több receptet szeretnél törölni, jelöld ki őket a gyűjteményedben, majd koppints a Törlés gombra.